Wij organiseren samen met BHV Training Zeeland een cursus voor vaarbewijs 1 en 2. In het opleidingscentrum van Rij- en Vaarschool 4U worden cursusavonden gehouden in Koudekerke, Schuttestraat 13. Vaarschool 4U is de beste keuze om jouw vaarbewijs in Zeeland, Veere, Vlissingen, Goes, Arnemuiden, Grijpskerke, Koudekerke, Zoutelande en nog meer plaatsen te halen. Dit is niet voor niets de beste keuze, al jaren halen particulieren en strandwachten hier een vaarbewijs via dit opleidingsinstituut. Het vaarbewijs dat je bij Vaarschool 4U haalt is overigens voor altijd geldig.

Wat houdt klein vaarbewijs 1 in?

Klein vaarbewijs 1 is een vaarbewijs voor als je graag een pleziervaart maakt. Ook houdt het in dat je elk schip mag besturen, zolang het schip niet langer is dan 25 meter. Het aantal pk’s is onbeperkt. Wat wel beperkt is, is het vaargebied. Met klein vaarbewijs 1 mag je in rivieren, meren en kanalen varen, maar voor grotere wateren zoals de Westerschelde, de Oosterschelde, het Markermeer en het Ijselmeer moet je een aanvullend vaarbewijs halen. Het duurt 3 avonden om deze opleiding, voor klein vaarbewijs 1 in Zeeland. Ook wordt er de laatste avond een proefexamen gemaakt voor klein vaarbewijs 1, samen met de docent in Zeeland.

De opleiding klein vaarbewijs 2, wat houdt het in?

Klein vaarbewijs 2 is de aanvulling die genoemd is in ‘Wat houdt klein vaarbewijs 1 in?’. Om klein vaarbewijs 2 te halen in Zeeland, Veere, Vlissingen, Goes, Arnemuiden, Grijpskerke, Koudekerke, Zoutelande en andere plaatsen heb je dus de klein vaarbewijs 1 nodig. Als je dus nog niet klein vaarbewijs 1 gehaald hebt is het dus belangrijk deze eerst te halen voordat je begint aan dit vaarbewijs. Na het halen van klein vaarbewijs 2 mag je overal varen, niet alleen in Zeeland, maar overal! Dus ook de Westerschelde, het Markermeer, het IJsselmeer en de Oosterschelde. Maar nogmaals, zonder klein vaarbewijs 1, kun je klein vaarbewijs 2 niet halen. Tevens kun je ook op nationale en internationale kustwateren varen met klein vaarbewijs 2. Het schip dit je bestuurt mag trouwens niet langer zijn dan 25 meter, voor grotere boten dan 25 meter moet je een Groot pleziervaartbewijs halen. De opleiding klein vaarbewijs 2 wordt in 4 avonden gegeven, waarbij de laatste avond een proefexamen gemaakt wordt met de docent in Zeeland.

Examen doen in Zeeland?

Om examen te doen in Zeeland, Veere, Vlissingen, Goes, Arnemuiden, Grijpskerke, Koudekerke, Zoutelande of een andere plaats dien je jezelf aan te melden via de link https://vamex.nl/inschrijven/direct-inschrijven. Wat wij adviseren is dat u zo snel mogelijk jezelf inschrijft voor het examen in Zeeland na de laatste lesdag, zodat alles wat je geleerd hebt bij Vaarschool 4U nog in je hoofd zit.

Een korte uitleg wat VAMEX aanbiedt:

VAMEX maakt het mogelijk om je vaarbewijs- of marifoonexamen te halen, onder andere in Zeeland, wanneer het jou goed uitkomt. Het inschrijven voor een vaarbewijs examen of marifoon examen kan helemaal online, via de website van VAMEX. Wanneer je je hebt ingeschreven voor het examen voor een vaarbewijs of marifoon, krijg je de keus op welke locaties je examen kan doen, hier valt Zeeland ook onder. Je kunt kiezen tussen 5 verschillende locaties, waar Zeeland er één van is. Hierna kun je een dag reserveren met een tijdstip voor die dag, voor wanneer je je examen in Zeeland wilt afleggen.

Een examen bij VAMEX voor een klein vaarbewijs wordt gewoon achter de computer beeldscherm gemaakt, op een locatie in Zeeland. Het examenprogramma is zo gemaakt dat jij niks meer hoeft te doen, behalve te klikken op de juiste antwoorden. Zo simpel is het om je vaarbewijs examen te halen in Zeeland! Het examenprogramma is overigens speciaal geprogrammeerd, en het zegt precies wat jij moet doen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je je goed hebt voorbereidt, kun je je vaarbewijs zo halen, dankzij Vaarschool 4U.

Over het examen:

De examens bij VAMEX zien er als volgt uit: Er zijn 40 vragen, welke elk 2 punten waard zijn. Je kunt dus in totaal 80 punten halen. Om te slagen voor het vaarbewijs examen, in Zeeland, moet je 28 vragen goed hebben. 28 vragen staat gelijk aan 56 punten. De vragen zijn enkel meerkeuze en het duurt maximaal 60 minuten. Hierna weet je of je geslaagd bent voor je vaarbewijs examen en of je kan varen in Zeeland, Walcheren en andere plekken in de wereld!

Over het inschrijven:

Meestal is er, als je je inschrijft, een na een week of twee voldoende plaats om examen te doen in Zeeland. Overigens zijn zaterdagen meestal sneller volgeboekt, dus houdt hier rekening mee wanneer je je vaarbewijs wilt halen. Ook kan er extra drukte komen in het voorjaar en zomermaanden, dit komt door het lekkere weer in onder andere Zeeland, hierdoor wordt de wachttijd wat hoger. Houdt hier dus goed rekening mee! Maar uiteraard kun je je al eerder inschrijven wanneer je pas over een paar manden examen wilt doen. Als je dit doet, heb je de meeste kans om de beste dag en tijdstip uit te kiezen, die voor jou het beste uitkomt.

Over de uitslag van het examen

Wanneer je je examen voor je vaarbewijs hebt gedaan, krijg je direct te horen of je geslaagd bent. Je vaarbewijs wordt ook meteen aangemaakt en uitgereikt, hierna kun je dus lekker varen!

UW DOCENT

Marcel van EenennaamKlein Vaarbewijs 1 & 2
Uw docent is Marcel van Eenennaam, bijna 30 jaar zeevarend waarvan de laatste twintig jaar als Kapitein op de zeevaart. Daarnaast is Marcel bevelvoerder bij de Veiligheidsregio Zeeland op de brandweerpost Stavenisse en daar tevens schipper op de brandweerreddingsboot. Een ervaren instructeur die u volledig op weg zal helpen naar het behalen van het vaarbewijs !
CONTACT OPNEMEN

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan nu contact met ons op!
CONTACT OPNEMEN
MEER INFORMATIE

BE RIJBEWIJS

Veilig en verantwoord met je boottrailer rijden? Schrijf je nu in voor een vrijblijvende intake les bij Rijschool 4U.
MEER INFORMATIE

Klein vaarbewijs 1 is het vaarbewijs voor de pleziervaart. Met dit vaarbewijs mag u alle soorten schepen besturen, mits ze niet langer zijn dan 25 meter. Er geldt geen maximum aantal pk’s. Het vaargebied is wel beperkt. Met Klein Vaarbewijs 1 mag u varen op alle rivieren, kanalen en meren. Grotere wateren als de Oosterschelde, Westerschelde, het IJsselmeer en het Markermeer vereisen echter een aanvullend vaarbewijs.

De opleiding voor het klein vaarbewijs 1 duurt 3 avonden, waarvan de laatste avond gebruikt word om samen met de docent proefexamens te maken.

De aanvulling is Vaarbewijs 2. Klein vaarbewijs 2 is dus geen onafhankelijk vaarbewijs. Na het behalen van dit extra examen mag u overal varen. Mits u in het bezit bent van vaarbewijs I. Ook op de nationale en internationale kustwateren. Overigens geldt ook hier dat de maximale lengte van een schip 25 meter is. Voor langere schepen is een Groot pleziervaartbewijs vereist.

De opleiding voor het klein vaarbewijs 1 duurt 4 avonden, waarvan de laatste avond gebruikt word om samen met de docent proefexamens te maken.

Je dient jezelf aan te melden voor het examen via de link https://vamex.nl/inschrijven/direct-inschrijven. Ons advies is om dit kort na de laatste lesdag te plannen, zodat het geleerde nog vers in het geheugen ligt!

VAMEX biedt u de mogelijkheid uw vaarbewijs- of marifoonexamen te doen wanneer dat u het beste uitkomt. Inschrijven voor het examen kan volledig online via de website. U kiest voor het examen van uw keuze op een van onze vijf locaties in Nederland. Vervolgens reserveert u een dag en een tijdstip.

Een examen Klein Vaarbewijs doet u bij VAMEX met de computer achter een beeldscherm. Het speciaal ontwikkelde examenprogramma leidt u door de vragen heen en u hoeft alleen met de muis op het juiste antwoord te klikken. Het wijst zich vanzelf!

Het examen bestaat uit 40 vragen waarmee je 80 punten kunt behalen. Je bent geslaagd wanneer je 56 punten of meer scoort. Het examen duurt 60 minuten en bestaat uit enkel meerkeuzevragen.

Snel examen doen als u nu inschrijft!

Als u zich inschrijft is er meestal over een week of twee nog voldoende plaats. De zaterdagen zijn vaak wat eerder volgeboekt. In het voorjaar en de zomermaanden kan de wachttijd door extra drukte oplopen. Natuurlijk kunt u zich altijd al eerder inschrijven wanneer u pas volgende maand of de maand erna examen wil doen. Dan weet u zeker dat u een dag en tijdstip kunt kiezen dat u het beste schikt.

Direct de uitslag en meteen uw vaarbewijs!

Direct na het vaarbewijsexamen maken wij de uitslag aan u bekend. Als u geslaagd bent wordt uw vaarbewijs meteen op de examenlocatie aangemaakt en aan u uitgereikt. U kunt dan direct gaan varen.

Per 2020 verandert het bovenstaande en zullen de examens worden afgenomen door het CBR. Hierdoor zullen er meer examenlocaties beschikbaar komen waaronder in Goes!

Veilig en verantwoord met je boottrailer rijden?

Schrijf je nu in voor  een vrijblijvende intake les bij Rijschool 4U.

UW DOCENT

Marcel van EenennaamKlein Vaarbewijs 1 & 2
Uw docent is Marcel van Eenennaam, bijna 30 jaar zeevarend waarvan de laatste twintig jaar als Kapitein op de zeevaart. Daarnaast is Marcel bevelvoerder bij de Veiligheidsregio Zeeland op de brandweerpost Stavenisse en daar tevens schipper op de brandweerreddingsboot. Een ervaren instructeur die u volledig op weg zal helpen naar het behalen van het vaarbewijs !
MEER INFORMATIE

BE RIJBEWIJS

Veilig en verantwoord met je boottrailer rijden? Schrijf je nu in voor een vrijblijvende intake les bij Rijschool 4U.
MEER INFORMATIE